Om oss etc

bannercopy1Hej!

På gården i Nordanberg, med anor från 1600-talet, lever vi, familjen Nimmersjö-Almlöf med katt, höns o massa hus. Bostadshuset är från ca 1910 och vi har nu återställt ordningen på huset, som naturligtvis genomgått flera plastikoperationer genom decennier, och nu ser det ut som då det byggdes! Till skillnad från människokroppen, går det att återställa äldre byggnader till nyskick om man går varsamt fram. Visst, det förekom slarv på den gamla goda tiden också men det var ovanligt. Äldsta huset på gården är från 1750 och är en skatt på många sätt. Tänk att det finns så mycket fina hus i Sverige! Och de flesta av dem är byggda för 100+ år sedan!

IMG 2015-10-11 08.02

Vår gammelstuga från 1750!

Vi tillhandahåller ett bra sortiment för er som behöver bra grejer att renovera med eller varför inte bygga nytt. Det blir verktyg, färg, virke av mycket god kvalité mm. Vid kontakt är det jag, Mats, som tar hand om er i första taget. I nuläget kan vi tillhandahålla linoljeprodukter mm från Enetorpets Linoljefärg, och färg från danska Linolie&Pigment.

DSC_0063

Mats, t v och Johan på timberframe kurs på Gotland!

Miljö ligger oss varmt om hjärtat och det går ju som handen i handen med byggnadsvård! Total energiförbrukning på gården är 19.000kwh/år för bostadshus-230kvm, hönshus, lager/verkstad. Uppvärmningen sker med markslingor under våra solpaneler och värmepump.
Gården och verksamheten är till 100% självförsörjande på förnyelsebar solenergi! Överskottet säljer vi till Falkenberg Energi!

2016-2022 jobbade jag på Jamtli Museum med byggnadsvård, utbildning och inspiration samt även med nätverk inom hantverk & byggnadsvård i ett Interregprojekt –  Traditionshantverk & Hållbart byggande i nordens gröna bälte!

Jag är även ordförande i ByggnadsvårdMitt – ett företagsnätverk i Jämtland, Härjedalen och Västernorrland, ordförande i Heimbygdas Byggnadsvårdskommitte, som varje år utser årets byggnadsvårdspris, ordförande i Per Halvarssons minnesfond. Uppdragen är på ideell bas och handlar om att stärka byggnadsvården och de traditionella yrkeshantverken både lokalt och nationellt. Medlem i Icomos International Wood Committee samt kursledare för några av ICOMOS & ICCROM’s internationella kurser inom hantverk och virkeskvalitet.

From hösten är jag tillsammans med min kollega, Vincent Reed, kursledare för internationella kurser med start Maj 2023 i Istanbul. Mer info kommer under rubriken “Kurser”. Arrangör är Icomos International Wood Committee samt andra lokala partners.

Nu kan jag även hjälpa till med åtgärdsförslag på restaureringar och renoveringar av er kulturhistoriska byggnad. Mångårig erfarenhet av hantverket gör att jag har god erfarenhet som jag gärna delar! Ett stort kontaktnät av hantverkare och leverantörer, är delar som är till er fördel. Hör av er 070-6651732 eller mats@almlof.se.

Försäljning

Försäljning sker mot faktura, 10 dagar netto, som skickas med mail efter att ordern lämnat oss eller efter några dagar. Frakt tillkommer! Vi skickar med Schenker och PostNord.